Nu er træerne fyldt med modne æbler og de kan bruges til meget.
Jeg har en favorit til boller det er når der kommer revne æbler i.
Dels så smager de godt og dels så holder bollerne sig bløde længe.
Opskriften kommer her:
Boller med æbler
22 stk. a 80 gram
Dette skal du bruge:
25 gram øko gær
4 dl vand
15 gram salt
15 gram sukker
75 gram olie
1 æg
100 gram frø/kærner
200 gram grahamsmel
50 gram klid
50 æblefibre
150 gram reven æble
Ca 625 gram mel – gerne spelt
Dette skal du gøre:
Opløs gæren i lunkent vand
Kom alle ingredienserne i skålen
Rør i ca. 10 min på røremaskine
Hæv til db størrelse i skålen
Med en ske lægges bollerne op på en bagepapirsbelagt plade. Brug gerne 2 plader
efterhæv til db. Str.
pensl evt med mælk eller kold kaffe
Bages i 18 min ved 210 grader