Tærte klar til servering

Madtærtebunde plejer gerne at være lidt tunge, lavet med meget margarine/smør og mel.
Jeg har eksperimenteret lidt med at lave en fedtfattig bund, som også smager godt og faktisk bliver sprød.
Så vi spiser gerne tærter, da dens indhold kan varieres næsten i det uendelige
Det virker da også paradoksalt at man bruger en masse grøntsager på en fed bund.
Håber tærten falder i jeres smag.

Opskriften kommer her:

Gulerodstærte
4 personer

Bund
100 gram grahamsmel
100 gram groft speltmel
50 gram sigtet speltmel
½ dl olie
1 dl vand
salt
Fyld
1 stort løg
ca. 600 gram gulerødder
1 grøntsagsterning
Æggeblanding
3 æg
1 dl mælk
1 dl skyr
salt og peber

Velbekomme

Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til dejen og sæt den på køl i en time
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver
Løget pilles og snittes fint.
Grøntsagerne dampes på en pande med grøntsagsterning og efterfølgende dryppes af i en sigte.
Fyld
Pisk æg, mælk og skyr med salt og peber.
Smør et tærtefad.
Rul dejen ud og kom den i fadet og prik med en gaffel
Forbages i 15 min ved 200 grader
Kom fyldet i og hæld æggeblandingen over.
Bages 35-40 min. ved 200 grader.
(eller ½ time og 10 min ved restvarme)
En salat passer glimrende til.

Print opskrift ud i PDF

Bunden er her forbagt í 15 min ved 200 grader
Så det den klar til ovnen.
Tærten er bagt og klar til at spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.