Gulerod/broccoli tærte

gullerod-broccoli-serveret-800
Tærten er her serveret med spidskålssalat

Tærter er bare en god spise. Fyldet kan variere i det næsten uendelige.
Men det er ofte grøntsager vi plejer at komme i på en lidt fedtfattig bund.

Opskriften kommer her:

Gulerod/broccolitærte
4 personer

Tærtedej:
Bund
100 gram grahamsmel
100 gram groft speltmel
50 gram sigtet speltmel
½ dl. olie
1 dl. vand
salt
Æggemasse:
3 æg
1 dl. mælk
1 dl. skyr
100 gram reven ost
salt og peber
Fyld:

300 gram broccoli
300 gram gulerødder
100 gram rød peberfrugt
1 grøntsagsterning
salt og friskkværnet peber

Tilbehør:
Evt lidt grønt salat
Fremgangsmåde:
Tærtedej:
Ælt det hele sammen til en lind dej og lad det stå på køl en times tid.
Smør og mel en tærteform
Rul ud og lad dejen komme ½ cm. ud over kanten, da den krymper en smule ved bagningen. Prik med en gaffel i dejen.
Den skal forbages 15 min ved 190 grader.Fyld:
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Broccoli skilles til små buketter
Grøntsagerne dampes på en pande med grøntsagsterning og efterfølgende dryppes af i en sigte.
Pisk æg, rør mælk og skyr i og tilsæt salt og peber.
Kom fyldet i den forbagte bund og hæld æggeblandingen over.
Fordel reven ost over  

Tænd ovnen på 190°, og bag tærten i ovnen i 35-40  minutter, til den er gylden, og fyldet virker fast. Lad tærten hvile i 5-10 minutter inden servering.
Server evt. tærten med en grøn salat til.
Velbekomme Opskriften i PDF
pdf-logo
gullerod-broccoli-taerte-i-pande-850
Inden at grøntsagerne bliver tilberedt på panden er der et helt farvepalet
gullerod-broccoli-taerte-2-850
Bunden er bagt og tærten er klar til ovnen
gullerod-broccoli-taerte-faerdig-850
Sådan ser den ud når den har været en halv time i ovnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *