Fiskesuppe

Fiskesuppe

Vi skulle have gæster til spisning. Vi ledte efter stort og småt til forret, men kunne ikke bestemme os.
Der er jo ikke så mange der har som vane at lave 2 retter mad som week-end mad, og det samme gælder her hos os, så på den konto kunne jeg ikke trække erfaring.
Så er det godt at vi har Google, men efter megen søgen, så dumpede der et forslag ind på mailen fra min kone.
Fiskesuppe skulle vi have til forret.
Fiskefond kunne jeg ikke sådan lige købe færdig nogen steder, så jeg ventede til vores torsdags fiskemand kom og holdt på pladsen ved Brugsen.
Han havde heller ikke fiskefond, men jeg kunne da købe et par torskehoveder og så selv lave fonden, som han sagde, så bliver fonden bedre end den man kan købe færdig

Friske torskehoveder fra fiskemanden

Opskriften kommer her:

Fiskesuppe
4 personer
Det skal du bruge:
til fiskefond

1-2 torskehoveder
4 gulerødder
2 porer
1 løg
15 sorte peberkorn
4-5 laurbærblade
2½ ltr. Vand
saltFiskesuppe:
250 g Torskefilet uden skind
150 g laksefilet uden skind
2½ dl piskefløde
1 ltr fiskefond
300 gram grøntsager – gulerødder – squash –
rødpeberfrugt – eller andet grøntsager.
salt, peber
Citronsaft af 1 citron
Frisk dild
Sådan gør du:
til fiskefond
Rens torskehovederne godt under rindende vand og kom dem i gryden.
Rens grøntsagerne godt.
gulerødder og porer i skiver
løg i kvarte.
kom alle ingredienserne i gryden
Dæk med vand
Kog i ½ time og skum et par gange,
(Hoverderne skal ikke koge mere end en halv time, da fonden ellers kan blive lidt slimet.)
sluk og lad det trække i 10 min.
Si alt det grove fra og si fonden gennem et viskestykke.
Kog fonden ind en times tid for at koncentrere smagen en smule.Fiskesuppe:
Tag 1 ltr fond og kom den i en gryde. Bring det i kog og tilsæt fløden. Lad det koge i 5 min.. Tilsæt de finthakkede grøntsager og kog det i et par min. Kom fiskestykkerne i og kog dem med i 1-2 min
Smag suppen til med citronsaft, salt og peber
Serveres med hjemmebagt flutes eller groft brød
PS.
Suppen bliver bedst, hvis den bliver lavet dagen før den skal bruges.
 Velbekomme  Print opskriften ud i PDF
torskehoveder og grøntsager klar til at blive kogt
suppen er lidt grumset inden den bliver siet. Et viskestykke klarer lige det.
Sådan kan suppen se ud når den er færdig, med lidt frisk dild på toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *